Waarom je best nog even wacht om iOS 11 te installeren!

Een goeie twee weken geleden werd de nieuwe iPhone X voorgesteld. Zoals gewoonlijk betekende dat ook een nieuwe update het besturingssysteem voor iPhone. Alleen blijkt daar vanalles mis mee te zijn. 

apple iphone ios 11

Iets meer dan twee weken geleden werd de nieuwe iPhone X voorgesteld. Dat liep echter niet van een leien dakje: bij de voorstelling liet het toestel het al meteen afweten. Niet meteen goede reclame voor een telefoon van 1.159 EUR! Gelukkig was er een kleine troostprijs voor de Apple-fans die die prijs wat te hoog vonden: samen met de nieuwe iPhone werd ook een nieuwe versie van het besturingssysteem voorgesteld: iOS 11.

Blijkbaar zat er nogal wat volk te wachten op die update. Binnen de minuut na de lancering stond de nieuwe update al op meer toestellen dan de laatste versie van Android. Niet verwonderlijk als je ziet wat de nieuwe update allemaal in petto heeft: een nieuw dock, drag en drop zoals op een echte computer. screenshots bewerken, een speciaal toetsenbord, …

Nochtans is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Wat veel gebruikers al langer dachten, blijkt nu ook echt waar te zijn: de nieuwe update zuigt je batterij leeg, nog sneller dan daarvoor al het geval was. Wandera, een mobiele beveiligingsfirma, onderzocht maar liefst 50.000 iPhones en iPads en keek hoe snel de batterij leeg raakte. Wat bleek: het nieuwe besturingssysteem doet de batterij ruim twee keer zo snel leeglopen. Zong een iPhone met iOS 10 het nog 4 uur uit, dan geeft een iPhone met iOS 11 er al na anderhalf uur de brui aan.

wandera batterij iphone ios 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betekent dat dat je dan maar meteen moet terugschakelen naar iOS 10.3.3, iets wat Apple nog toelaat? Misschien niet, iOS 11 komt ook met enkele belangrijke beveiligingsupdates, waardoor je telefoon ook meteen de laatste bescherming heeft tegen mensen met slechte bedoelingen.

 

 

Geef een reactie