Tactloze chauffeur zet kwaad bloed op sociale media

Een wel erg tactloze chauffeur zet kwaad bloed op sociale media.

gehandicpaten andersvalide mindervalide parking parkeren

Een chauffeur uit Hoboken zorgt voor erg veel opschudding op de facebookpagina van PolCon – Politiecontroles, waar bestuurders politiecontroles met elkaar delen.

De foto, die werd genomen op de parking van supermarkt Albert Heijn in Hoboken, toont een bestuurder die dwars geparkeerd staat over twee plaatsen voorbehouden aan bestuurders met een handicap. Volgens de bestuurder die de foto nam en deelde met de facebook-pagina, had de wagen in kwestie zelfs geen kaart voor bestuurders met een handicap.

De boze reacties lieten natuurlijk niet lang op zich wachten. De foutparkeerder kreeg meteen tal van verwijten naar het hoofd geslingerd.

Anderen merken dan weer op dat de bestuurder in kwestie niks te verwijten valt. De foto werd immers genomen op een privé-parking. “En op privé-parkings, daar geldt de Wegcode niet” bevestigen ook de juristen van overtreding.be. “Meer nog, zelfs als deze foto wél op de openbare weg was genomen, kon de bestuurder nog steeds geen boete krijgen!”, vervolgt de juristen van overtreding.be. “Op de foto zijn namelijk enkel wegmarkeringen te zien. En die volstaan volgens de wet niet. Zonder verkeersborden blijft het wat verf op de grond’.

Maar dat maakt de verontwaardiging op sociale media er niet minder om.

Geef een reactie