Celstraf voor wie belt achter het stuur

Terwijl in Belgiƫ alweer een flitsmarathon voorbij is, bindt Nederland een heel andere strijd aan: telefoongebruik achter het stuur.

bellen rijden gsm niet handenvrij

Na een jarenlange daling is het aantal verkeersongevallen in Nederland sinds 2013 weer sterk gestegen. Hoe dat precies komt, weet niemand, maar men vermoedt dat dat komt door het toenemende gebruik van de telefoon achter het stuur. En daarom wil de Nederlandse Justitie het gebruik van telefoons achter het stuur strenger gaan bestraffen. Er gaan zelfs stemmen op om het gebruik van de telefoon achter het stuur even streng te bestraffen als dronken rijden.

De stichting Veilig Verkeer Nederland denkt dat een kwart van de ongevallen te wijten zijn door gsm-gebruik achter het stuur.

Geef een reactie