Wanneer ga je nu eens stoppen?

Ooit al zo druk bezig geweest met sms’en achter het stuur dat je zelfs niet opmerkt dat de flikken je proberen tegen te houden? Deze dame wel!

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft zijn pijlen gericht op chauffeurs die (niet handenvrij) bellen achter het stuur. Op de website www.beloofd.be kunnen chauffeurs beloven dat ze gaan stoppen met hun slechte gewoonten en de gsm achter het stuur definitief afzweren. Al 4659 chauffeurs beloofden plechtig dat ze hun gsm voortaan links laten liggen in de auto.

En da’s nodig ook. Elke dag worden zo’n 300 boetes (van 116 euro!) uitgeschreven aan chauffeurs die toch bellen en sms’en achter het stuur. Zo ook deze dame uit Australië. Zij is zo diep in haar telefoon verzonken dat ze niet eens doorheeft dat de politie haar probeert tegen te houden.

 

gsm telefoon stuur auto politie

Geef een reactie