Nieuwe tactiek voor BOB-controles

Vandaag gaat de nieuwe BOB-campagne van start. Die loopt nog tot 29 januari. De politie kondigt meteen ook een nieuwe tactiek voor alcoholcontroles aan. 

Hogere verkeersboetes vanaf 1 mei

Vrijdag 1 december gaat de nieuwe BOB-campagne van start. Die loopt nog tot 29 januari. In die tijd wil de politie maar liefst 300.000 bestuurders controleren op alcohol. En daarvoor wordt ook een nieuwe tactiek gebruikt.

Voortaan blijft een controle nog maximaal 40 minuten ergens staan. Langer heeft geen enkele zin omdat de controle dan allang is gedeeld op sociale media. Daarom vermijdt de politie ook grote controles die uren op dezelfde plaats blijven staan.

Nodig?

Dat controles nodig zijn, blijkt jaar na jaar. Eén Belg op drie geeft toe dat hij in de afgelopen maand reed na het gebruiken van alcohol. En wanneer ze weten dat ze nog moeten rijden, houden maar weinig Belgen rekening met de wettelijke alcohollimiet. Daarom wordt het aantal alcoholcontroles dit jaar nog opgedreven.

Staking

Al is dat niet overal het geval. De Wegpolitie van de provincie Henegouwen doet niet mee aan de BOB-campagne. “Te weinig middelen,” klinkt het bij de vakbond. De beloofde extra manschappen laten op zich wachten. En dus wordt de BOB-campagne in Henegouwen actief geboycot.

Geflitst?

Wie vragen heeft over zijn verkeersovertreding, kan terecht bij de chatbot van overtreding.be. Die berekent automatisch je boete. Bovendien kunnen gebruikers er ook terecht voor gratis juridisch advies.

 

Geef een reactie