Politie wilt nieuwe superflitser die vanop 600 meter kan flitsen!

De Belgische politie zou ‘zeer geïnteresseerd’ zijn in een nieuwe superflitser. Dat bevestigt Sirien vandaag aan het La Derniere Heure. Het toestel kan in de hand worden gedragen en kan voertuigen flitsen vanop 600 meter!

picodigicam flitser 600 meter

Nog maar enkele weken geleden spraken we over de NK6. Die flitser kan tot 6 rijstroken tegelijkertijd flitsen en zal vanaf 2018 ook effectief worden ingezet in Wallonië.

Nog voor de NK6 effectief in gebruik is genomen, is er al een waardige opvolger bekend. De PicoDigicam wordt geproduceerd door de firma LaserTechnology Inc en wordt nu al gebruikt in Frankrijk en Italië. Binnenkort komt het toestel waarschijnlijk ook naar België.

Opvallend: het toestel kan voertuigen flitsen vanop 600 meter afstand. Nog snel remmen als je de camera ziet, heeft dan enkele geen zin meer. Net als de laatste generatie van snelheidscamera’s, werkt de PicoDigicam ook zonder flits.

Sirien, het bedrijf dat het toestel in België wilt invoeren, zou al een aanvraag hebben ingediend bij de FOD Economie. Maar daarvoor moeten eerst nog enkele hindernissen worden genomen! Ook de Wegpolitie bevestigt dat er interesse is, maar zegt dat het te vroeg is om te zeggen hoeveel toestellen er zullen worden aangekocht en hoe ze zullen worden gebruikt. Dat de toestellen er komen, staat blijkbaar wel vast.

 

 

 

Geef een reactie