Politie pakt vrachtwagens aan die inhalen bij regenweer

De politie gaat – eindelijk – iets doen aan vrachtwagens die het inhaalverbod bij regenweer negeren.

vrachtwagen file regen inhalen

 

Het moet één van de verkeersregels zijn die het vaakst wordt overtreden… en het minst wordt beboet: het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer. Volgens de Wegcode mogen vrachtwagens van meer dan 7,5 ton niet inhalen bij neerslag, op de autosnelwegen, autowegen en wegen met ten minste vier rijstroken met of zonder middenberm”.

Alleen… wordt die regel nauwelijks gecontroleerd. Laat staan dat er boetes worden uitgeschreven. Daar komt nu verandering in .

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil het ­inhaalverbod vanaf 2018 controleren en beboeten. Hij wil daarvoor gebruik maken van onbemande camera’s. Vrachtwagens die het inhaalverbod negeren, kunnen nu enkel beboet worden als een politieagent hen ook effectief ziet inhalen. Vanaf 2018 zal de overtreding ook worden vastgesteld met behulp van camera’s met nummerplaatherkenning.

 

 

 

Al 1 reactie

  1. hof eddy 12 december 2017

Geef een reactie