Nieuwe parkeermeters zijn onwettig

De nieuwe parkeermeters in Brussel, Lier of Aalst aanvaarden geen cash geld meer. Betalen kan nog enkel met een app of kaart. Mag niet, zegt minister Kris Peeters. Maar wat dan met de boetes?

Parkeerboetes

In België moet je overal cash kunnen betalen. Cash weigeren, is dus tegen de wet. En die wet geldt ook voor parkeerautomaten. De nieuwste generatie parkeermeters aanvaardt echter geen cash meer. Betalen kan er nog enkel met een kaart of met een app.

De oude parkeerautomaten – mét cash – zijn volgens de parkeerbedrijven dikwijls een doelwit voor dievenbendes. En dus beslisten de parkeerbedrijven om in te zetten op het elektronisch betalen. Maar dat is buiten minister van Consumentenzaken Kris Peeters gerekend. Parkeermeters die géén cash aanvaarden, zijn volgens de minister onwettig.

Betekent dat dat de boetes dan ook niet meer betaald moeten worden? Wie niet betaalt, komt op termijn voor de vrederechter. En die kan wel degelijk rekening houden met alle omstandigheden. Zoals het feit dat de parkeermeter geen cash aanvaardde.

Verdwaalde parkeermeter

(c) 7sur7

 

Al 1 reactie

  1. Marc 22 december 2017

Geef een reactie