Opgelet voor nepboetes uit Nederland!

De laatste tijd ontvingen wat mensen valse verkeersboete in hun mailbox. Die zouden afkomstig zijn van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) uit Nederland. Het CJIB zelf waarschuwt dat het nooit boetes of aanmaningen per e-mail verstuurt.

politie nederland logo

(c) Michiel1972

Heb je net een e-mail ontvangen waarop staat dat je nog een openstaande boete hebt in Nederland, betaal die dan niet. Het gaat 100 % zeker om een poging om je op te lichten. Het CJIB, dat in Nederland de verkeersboetes int, stuurt namelijk nooit boetes of aanmaningen per e-mail.

Wat moet je doen als je zo’n mail van het CJIB hebt ontvangen?

  • Betaal niet.
  • Klik niet op de links in de mail en open geen bijlage(n).
  • Heb je een antivirusprogramma of firewall op je computer? Controleer dan of de laatste updates zijn geïnstalleerd.

Je kan de e-mail ook doorsturen aan [email protected]. Heb je al betaald? Doe dan aangifte bij de politie.

Meer info op de site van het CJIB

Geef een reactie