Opgepast: dit weekend nieuwe blaasmarathon

Dit weekend plant de politie opnieuw een massale blaasmarathon. Dat bevestigt VIAS Institute, het vroegre BIVV

Controle

Van vrijdagavond 18 uur tot maandagochtend 6 uur vindt in ons land opnieuw een blaasmarathon plaats. Aan de actie nemen zowel de federale politie als 128 lokale politiezones in het ganse land deel. Opvallend, vorig jaar deden er nog 144 politiezones mee aan de actie.

Bedoeling is gedurende het weekend zoveel mogelijks alcoholtests af te nemen en daarmee bestuurders te sensibiliseren dat drinken en rijden niet samengaan. De politie hoopt dat bestuurders massaal beroep zullen doen op een BOB of taxi.

De vorige editie vond precies een jaar geleden plaats, op 12 januari 2017. Toen werden in totaal 16.122 bestuurders gecontroleerd. Daarvan blies 97.9 % safe. 2.1 % van hen had teveel gedronken. Een daling ten opzichte van een editie eerder, toen nog 2.28 % positief blies.

 

 

Geef een reactie