Wegpiraat? Slecht in parkeren? Dat ligt misschien aan je sterrenbeeld!

Kan je voor geen meter parkeren? Ben je een echte wegpiraat? Volgens een recente studie zijn je rijkunsten afhankelijk van je sterrenbeeld! 

Voor een recent onderzoek deed een Britse verzekeraar een beroep op astrologe Debbie Frank. Samen ondervroegen ze meer dan 2.000 chauffeurs. Ze ontdekten wat je sterrenbeeld zegt over je rijstijl!

 

Stier (20 april-20 mei)

Stieren zijn ronduit de slechtste chauffeurs. Volgens de verzekeraar die het onderzoek leidde, geven Stieren de meeste ongevallen aan. 

Stieren zijn bovendien ook het slechtst in parkeren. Meer dan 1 op 4 Stieren gaf toe dat ze elke keer de stoep raken, als ze proberen te parkeren. Dat komt omdat Stieren zo koppig zijn en moeilijk hun routine aanpassen. Ze blijven trouw aan het plan, hoe slecht dat plan ook mag zijn.

 

Tweelingen (21 mei-20 juni)

De meest betrouwbare en rustige chauffeurs. 1 op 5 Tweelingen was nog nooit betrokken in een geval van verkeersagressie. Dat komt omdat Tweelingen ervan houden om onderweg te zijn. Zij voelen zich het meest op hun gemak in de auto. Ze zijn ook het vaakst BOB. Dat komt dan weer omdat Tweelingen nogal kieskeurig zijn en liever zelf rijden, omdat ze dan alles kunnen beslissen. 

Tweelingen zijn ook de beste leerlingen. Bijna 60% van de Tweelingen was er van de eerste keer door op het rijexamen.

 

Kreeft (21 juni 22 juli)

Kreeft kan het best parkeren. Kreeft loopt over van het zelfvertrouwen. 61 % van de ondervraagde Kreeften zeggen dat ze nooit moeite hebben met parkeren. Dat komt omdat Kreeft erg zorgzaam is. En dus voorzichtig met zijn auto omspringt.

 

Leeuw (23 juli-22 augustus)

Leeuw heeft de zwaarste voet. Ruim 4 op de 10 Leeuwen geeft toe dat ze regelmatig te snel rijden. Dat is hoger dan ons nationaal gemiddelde (1 op 3). Dat komt omdat Leeuw vaak denkt dat hij de koning van de jungle is. En dus ook van de weg! 

Leeuw is ook goed in het rijexamen. Dat komt omdat Leeuwen een winners-mentaliteit hebben.

 

Maagd (23 augustus-22 september)

Maagd is veruit de meest milieu-vriendelijke. 72 % van de ondervraagde Maagden overweegt een elektrische wagen te kopen. 

Net als Tweelingen houdt Maagd ervan om onderweg te zijn. Het sterrenbeeld Maagd wordt dan ook sterk beïnvloed door Mercurius, de planeet van beweging.

Maagd is ook het meest gesteld op luxe. 97 % van de ondervraagde Maagden kiest een auto vooral op basis van het comfort.

 

Weegschaal (23 september-22 oktober)

Weegschaal is de grootste wegmisbruiker. Laat je niet misleiden door het evenwichtige beeld van de Weegschaal: één Weegschaal op tien geeft toe dat ze al eens compleet over de rooie gaan achter het stuur. Dat komt omdat Weegschaal snel zijn temperament verliest.

 

Schorpioen (23 oktober-21 november)

Schorpioenen zijn de beste chauffeurs. Schorpioen geven het minste ongevallen aan. Schorpioen is dan ook erg intuïtief en berekend. Dat maakt van hen uitstekende chauffeurs.

Schorpioen is ook het snelst tevreden. Ruim 92 % van de Schorpioenen geeft er niet om hoe hun auto eruit ziet. 88 % zou ook nooit een sportwagen kopen. Schorpioenen hechten meer belang aan het innerlijke. 

 

Boogschutter (22 november-21 december)

Boogschutter is de meest hoffelijke chauffeur. Ruim 84 % van de Boogschutters is beleefd voor andere weggebruikers. Zij zijn namelijk moeilijk uit hun lood te slaan en winden zich niet zo snel op achter het stuur. 

En dat loont blijkbaar! De auto’s van Boogschutters worden het minst vaak gestolen. Karma!

 

Steenbok (22 december-19 januari)

Steenbok is heel voorzichtig en dus ook veruit de meest voorzichtige chauffeur. 1 op 2 Steenbokken zegt nooit te snel te rijden! 

Raar, want Steenbok geeft het minste om de natuur! Steenbok geeft meer om veiligheid en betrouwbaarheid. En koopt dus sneller een auto die meer verbruikt!

 

Waterman (20 januari-18 februari)

Waterman rijdt het minste met de auto. En dat blijkt ook uit hun score op het rij-examen. 30 procent van de Watermannen moet zijn examen minstens 3 keer afleggen alvorens ze slagen. Dat komt omdat Waterman blijkbaar snel afgeleid is.

Waterman is ook erg egoïstisch. Ken jij een Waterman? Dan weet je dat die ook zelden BOB is. 1 op de 4 is zelfs nooit BOB. 

Misschien maar goed ook! Waterman rijdt met de vuilste auto rond. 1 op de 5 Watermannen wast zijn auto minder dan 2 keer per jaar.

 

Vissen (19 februari-20 maart)

Vissen rijden met de properste auto’s. Terwijl Waterman rondrijdt met de vuilste auto, hebben Vissen de properste auto’s. 4 op de 10 Vissen was zijn auto meerdere keren per maand. Dat komt omdat Vissen, een waterteken, van nature naar properheid streeft.

Ze rijden ook met de duurste auto’s rond. 27 % van de Vissen heeft een sportwagen. Dat komt omdat Vissen graag ontsnapt aan de dagelijkse sleur. Ze houden dus van opzichtige auto’s.

 

En? Herken jij jezelf hierin? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie