Ein-de-lijk! Hogere boetes voor middenvakrijders!

Worden hardnekkige middenvakrijders eindelijk strenger aangepakt? Als het van VLD-Kamerleden Sabien Lahaye-Battheu en Tim Vandenput afhangt wel. Zij dienden daarvoor een wetsvoorstel in!

Middenvakrijders ergeren ons mateloos! Dat bleek al uit een poll op onze pagina een jaar geleden. En toen we alle rechtse rijstroken in Vlaanderen verkochten (omdat ze toch niet werden gebruikt), ging ons zoekertje onmiddellijk viraal.

Dat heeft zeker ook te maken met de bijzonder lage boete voor middenvakrijders. Wie onnodig links of in het midden blijft plakken, riskeert een boete van maar 58 EUR. Ter vergelijking: wie rechts inhaalt, riskeert een boete van 116 EUR, het dubbele!

Om die situatie ludiek onder de aandacht te brengen, vroegen we de politie om – na de flitsmarathon – ook eens een linksrijmarathon te organiseren. En nu ziet het ernaar uit dat onze smeekbeden eindelijk worden verhoord!

VLD-Kamerlid Sabine Lahaye-Battheu wil van middenvakrijden óók een overtreding van de tweede graad maken. De boete zou dan dezelfde zijn als voor wie een middenvakrijder langs rechts inhaalt.

Ter info: volgens Jan Jambon (N-Va) schreef de politie in 2016 precies 3.603 boetes uit voor rechts inhalen en ‘maar’ 2.079 voor onnodig links of in het midden blijven rijden.

Geef een reactie