Verkeersboetes: wat veranderde er op 1 maart!

Sinds 1 maart 2018 worden PV’s en verkeersboetes sneller verwerkt en ingevorderd. Een gevolg van  het zogenaamde Crossborder Traffic-systeem. Maar wat betekent dat? De juristen van overtreding.be leggen het uit. 

Sinds 1 maart worden verkeersboetes nog sneller verwerkt en geïnd ten gevolge van het Crossborder Traffic-project. Die Europese richtlijn zorgt voor een betere identificatie van buitenlandse nummerplaten. Bij de invoering ervan wordt tegelijk ook de verwerking van binnenlandse verkeersboetes verbeterd.

 

Vroeger werd een verkeersovertreding al eens vergeten, waardoor er nooit een boete kwam. Die tijd is voorbij.

Voortaan worden boetes automatisch verstuurd en geïnd in samenwerking met de post. Eenmaal een overtreding is vastgesteld door de politie, wordt de info automatisch verstuurd naar de FOD Justitie.

Er wordt automatisch een brief met PV en overschrijving verstuurd. Daarin wordt verwezen naar de pagina verkeersboeten.be om de betaling te regelen. Wanneer je niet op tijd of niet alles betaalt, wordt er automatisch een herinnering gestuurd.

Betaal je dan nog niet, dan gaat de zaak naar de fiscus. Die kan bijvoorbeeld het bedrag van de boete afhouden van je belastingen. De boete wordt ook automatisch met 35 % verhoogd.

Vragen? Contacteer dan gratis de juristen van overtreding.be

Geef een reactie