116 in plaats van 120… en toch een boete!

Neen, dit is geen schrijffout! In Wallonië werd vorige week een dame veroordeeld omdat ze 116 km/u reed… waar ze 120 mocht! 

Oorspronkelijk werd de dame geflitst aan 124 waar ze 120 mocht. Sinds enkele jaren wordt de gemeten snelheid echter gecorrigeerd en afgrond naar beneden. Die correctie bedraagt 6% voor wie meer dan 100 km/u rijdt. Na correctie reed de dame dus 116 waar ze 120 mocht.

En dus weigerde ze de boete van 53 EUR te betalen toen die bij haar thuis op de mat viel. Ook toen ze een laatste herinnering kreeg, betaalde de dame niet. Volgens haar had ze namelijk niet te snel gereden.

Toen de dame gedagvaard werd voor de rechtbank, besloot ze dan ook niet te gaan. De politierechter veroordeelde haar tot een boete van 240 euro, nog eens 227 euro gerechtskosten en een rijverbod van 15 dagen! Wat de dame niet wist, is dat de correctie enkel geldt voor de onmiddellijke inning. De rechter is niet verplicht om daar rekening mee te houden.

Toen de zaak eenmaal op verzet werd behandeld, was ze verjaard. De dame moest de boete dus niet betalen!

Vragen over jouw verkeersboete? Stel ze gratis aan de chatbot van overtreding.be

overtreding app

Geef een reactie