We staan langer voor het rode licht… en dat is de schuld van onze telefoon

We staan altijd maar langer voor het rode licht. En dat is onze eigen schuld! 

verkeerslicht

Niks vervelender dan stilstaan voor het rode licht. Dus grijpen we snel naar onze smartphone. Om een sms te lezen, een foto te posten of een mail te versturen. Maar juist daardoor staan we allemaal nog langer voor het rode licht. Omdat we trager optrekken, raken de verkeerslichten in de war en wordt het dus sneller rood dan normaal. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

De meeste kruispunten hebben speciale detectielussen in het wegdek. Die meten de drukte van het verkeer en regelen dan hoe lang het groen blijft. Is er weinig verkeer, dan wordt het sneller rood. Is het druk, dan blijft het licht wat langer op groen.

Maar als we met onze smartphone bezig zijn, trekken we ook wat trager op eenmaal het licht op groen springt. En dus denken de detectielussen dat het niet zo druk is. Gevolg: het wordt sneller weer rood!

Om van de boete nog maar te zwijgen! Volgens de Wegcode mag je je telefoon alleen in je hand gebruiken als je stilstaat. Stilstaan in de file of voor het rode licht, hoort daar niet bij! Wie zijn telefoon niet handsfree gebruikt voor het rode licht, riskeert een boete van 116 EUR!

Heb je een boete gekregen? Vraag gratis juridisch advies met de chatbot van overtreding.be

Geef een reactie