Google Streetview laat in haar auto kijken!

Wie heeft er nog nooit Google Streetview gebruikt? Met een muisklik toont Google Streetview je eender welke straat ter wereld, alsof je zelf rondloopt. En soms ook nog meer dan dat. 

De beelden op Google Streetview zijn het resultaat van miljoenen kilometers afgelegd door de befaamde Google-Cars voorzien van camera’s in alle richtingen. Al die beelden samen bieden de gebruikers een 360°-zicht van elke straat ter wereld.

En soms ook van nog meer dan dat. Zoals hier in De Haan! Wie met Google Streetview naar het Koninklijk Plein in De Haan surft, krijgt een zeldzaam beeld ín de Google Car (met chauffeurs) te zien. Maar kijk vooral zelf hier en hier.

streetview de haan

Google kondigde vorig jaar aan dat haar Streetview team van april tot september de oude beelden zou vernieuwen. De laatste keer gebeurde dat in 2009 en 2010. Wie zichzelf of zijn huis van de beelden wil verwijderen, kan daarvoor contact opnemen met Google of de Privacycommissie.

 

Geef een reactie