Opgelet: in oktober nieuwe flitsmarathon!

In oktober vindt alweer een nieuwe flitsmarathon plaats! Dat maakte VIAS vandaag bekend. De flitsmarathon is alweer aan zijn tiende editie toe.

Dinsdag verklapte het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (VIAS) dat er in oktober alweer een nieuwe flitsmarathon zal plaatsvinden. Daarmee is de flitsmarathon alweer aan zijn tiende editie toe. Op woensdag 17 oktober zal de politie 24 uur lang intensief controleren op overdreven snelheid.

De vorige editie van de flitsmarathon vond plaats op 18 april 2018. De overkoepelende politie-organisatie TISPOL vroeg de politie toen om alle flitslocaties zelf op voorhand bekend te maken. Aan die oproep werd in België maar weinig gevolg gegeven. De facebookpagina van PolCon – PolitieControles probeert naar goede gewoonte wél weer om alle flitslocaties te verklappen.

Tijdens deze jubileum-editie rekent de politie alvast ook op de hulp van de burger. Wat dat precies inhoudt, maakt VIAS morgen bekend op een persconferentie.

 

Geef een reactie