1000 euro boete voor wie rookt in auto (maar alleen in Vlaanderen)

Gedaan met roken in de auto! Tenminste voor wie rookt in de auto als er kinderen zijn. Het Vlaams Parlement heeft daarover net een ontwerp van decreet goedgekeurd. En de boetes zijn niet min. Klein detail: het decreet zal enkel in Vlaanderen gelden.
roken sigaret auto verboden kinderen
Wie binnenkort nog rookt in een auto waarin ook kinderen zitten, riskeert een boete tot wel 1.000 euro. Het ontwerp van decreet daarover werd op 13 december 2018 unaniem goedgekeurd in het Vlaams Parlement.
Het plan daarvoor lag al langer op tafel, maar op het federale niveau voelde niemand zich geroepen om de maatregel door te duwen. Daarom nam Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) zelf initiatief om alvast in Vlaanderen een rookverbod in de auto in te voeren.

Het rookverbod geldt ook voor elektronische sigaretten.

Geef een reactie