Nooit meer geflitst met dit (illegale) hebbeding!

Wie al eens last heeft van een zware voet, kan voortaanook op Ali Express terecht. De Chinese webshop biedt nu ook gadgets aan waarmee je elke flitser te slim af bent! 

nooit geflitst nummerplaat onleesbaar blaadje ali aliexpress

Heb je al eens last van een zware voet, dan heb je maar een aantal keuzes: of je let op je snelheid, of je zit op de blaren en je betaalt de boetes. Maar er is ook een derde optie, zo meldt P-magazine, en die vindt je op de Chinese webshop AliExpress.

Voor minder dan 5 euro vind je op de website een magneet die je achter je nummerplaat bevestigt. In het pakket zit ook nog een afstandsbediening waarmee je de magneet aan- en uitschakelt en 5 metalen boomblaadjes.

Afbeeldingsresultaat voor cinlinele

Wil je tegen 150 per uur door de bebouwde kom vlammen, dan schakel je de magneet in en kleef je een blaadje over een stuk van je nummerplaat. Word je dan geflitst, dan lijkt het of er net een blaadje voorbij de flitscamera vloog, waardoor je nummerplaat onleesbaar is.

Word je tegengehouden door de politie, dan kan je de magneet ook snel uitschakelen, waardoor het blaadje op de grond valt.

Maar is dit hebbeding wel legaal, we vroegen het aan de juristen van overtreding.be.

“Nee, absoluut niet!” klinkt het daar. Je nummerplaat onleesbaar maken is verboden in België. Recent werd die overtreding zelfs ‘gepromoveerd’ van een eerste- naar een tweedegraadsovertreding. Dat betekent niet alleen een boete van 116 EUR maar mogelijks ook een rijverbod van minstens 8 dagen.

Als bovendien blijkt dat je je nummerplaat opzettelijk onleesbaar hebt gemaakt, dan wordt een heel ander verhaal. Daarvoor kan je een gevangenisstraf krijgen van vijftien dagen tot drie maanden en/of een geldboete van 800 euro tot 8.000 euro.

Bovendien kan de politie je ook terugvinden met een gedeeltelijke nummerplaat en het merk van je auto…

Bezint dus eer ge begint!

 

Geef een reactie