Audi en BMW worden het meest geflitst

Het was deze week al ‘flitsen’ wat de klok sloeg. We zetten het opvallendste nieuws op een rijtje.

auto verkeersregels kende

Wat velen al vermoedden, werd deze week uitdrukkelijk bevestigd: Audi-rijders pakken de meeste boetes: zo’n 48 % van de bestuurders werd minstens 1 keer geflitst! Maar met 46% doen de BMW-rijders het al niet veel beter. De hoogste boetes zijn dan weer voor Porsche-rijders. De resultaten komen dan wel uit Nederland, we vermoeden dat die in België niet zo veel verschillen.

Nog opvallend: 63 % van de Hybride-rijders kreeg minstens één boete.

En ook de leeftijd speelt een rol. Wie 19 jaar is, maakt de meeste kans op een boete. Hoe jonger de bestuurder, hoe groter de kans op een boete.

En wat dan te denken van artsen: volgens cijfers van VIAS werden 4 op de 10 dokters het afgelopen jaar geflitst.

Een radarverklikker dan maar? Dat blijkt ook niet zo’n goed idee. Belgen zonder radarverklikker hebben zo’n 14% kans om geflitst te worden. Met een radarverklikker stijgt dat naar 22%. Coyote zelf betwist die cijfers, of wat had je gedacht?

 

 

 

 

Geef een reactie