Middenvakrijders EIN-DE-LIJK even zwaar beboet als wie rechts inhaalt.

Wie onnodig links of in het midden blijft rijden krijgt dezelfde boete als degenen die hen langs rechts voorbijsteken. Het wetvoorstel daarvoor werd goedgekeurd in de Kamercommissie Infrastructuur.

Middenvaksrijder

Onnodig links of het midden blijven rijden behoort tot de grootste ergernissen in het verkeer. Dat bleek al eerder uit een enquête van PolCon – Politie Controles.

Daarom organiseerde de populaire facebook-pagina eerder al een petitie voor een linksrijmarathon. En toen de pagina alle rechtse rijstroken in Vlaanderen verkochten (omdat ze toch niet werden gebruikt), ging het zoekertje onmiddellijk viraal.

Dat had zeker ook te maken met de bijzonder lage boete voor middenvakrijders. Wie onnodig links of in het midden blijft plakken, riskeert een boete van maar 58 EUR. Wie de linksplakker langs rechts inhaalt, riskeert een boete van 116 EUR, het dubbele!

Om die volstrekt onlogische situatie recht te zetten, diende VLD-Kamerlid Sabine Lahaye-Battheu in 2018 een wetsvoorstel in. Dat voorstel werd gisteren goedgekeurd in de bevoegde commissie. Wie nu nog onnodig links of in het midden blijft rijden, riskeert een boete van 116 tot 160 EUR.

Heb jij een overtreding begaan? Bereken dan je boete met de chatbot van overtreding.be

Geef een reactie