Datum nieuwe flitsmarathon bekend

Naar jaarlijkse gewoonte vindt in april alweer een nieuwe flitsmarathon plaats! We hebben uit goede bron vernomen wanneer deze elfde editie precies zal plaatsvinden.

Twee keer per jaar, in april en oktober, vindt in ons land een nationale flitsmarathon plaats. Vierentwintig uur lang controleren tal van lokale politiezones én de federale politie intensief op overdreven snelheid. De elfde editie van de flitsmarathon vindt plaats op woensdag 3 april 2019. Dat heeft Polcon – PolitieControles uit goede bron vernomen.

De vorige editie van de flitsmarathon vond plaats op 17 oktober 2018. Op www.ikflitsmee.be vroeg de politie toen om locaties door te geven waar er geflitst moest worden. Ruim 9.000 Vlamingen gaven gevolg aan deze oproep. Tegelijkertijd vroeg TISPOL, het Europees Netwerk voor verkeerspolitie, de politie zelf om op voorhand te verklappen waar er geflitst zou worden. Aan die oproep werd in België maar weinig gevolg gegeven.

De facebookpagina van PolCon – PolitieControles probeert naar goede gewoonte wél weer om alle flitslocaties te verklappen.

 

Geef een reactie