Tot 17 km/u correctie in Wallonië!

Het ziet ernaar uit dat toch niet alle Belgen gelijk zijn voor de wet! Terwijl de politiek de indruk wekt dat de Wegcode altijd maar strenger wordt, is dat duidelijk niet overal het geval. In de provincie Luxemburg bijvoorbeeld geldt voortaan een tolerantie van maar liefst 17 km/u!

De correctie kent waarschijnlijk iedereen. Word je geflitst, dan wordt je snelheid gecorrigeerd. Van de gemeten snelheid wordt 6% afgetrokken (met een minimum van 6 km/u). Die technische correctie bestaat omdat een flitscamera niet altijd even nauwkeurig is.

Maar daarnaast geldt er ook nog een “tolerantie” van de parketten. Die tolerantie bepaalt vanaf welke snelheid de politie mag flitsen en heeft vooral te maken met capaciteit van het parket. Kan een parket maar weinig PV’s verwerken, dan wordt er pas vanaf een hogere snelheid geflitst.

En in die tolerantie blijkt nogal wat verschil te zitten. In bepaalde politiezones in de provincie Luxemburg gold zelfs een tolerantie van maar liefst 27 km/u. Daar word je dus pas geflitst als je 57 rijdt in een zone 30! Of 77 in de bebouwde kom!

En dat ging voor het bevoegde parket toch een beetje te ver. Daarom voerde het parket in de provincie Luxemburg een algemene tolerantie in van… maximaal 17 km/u.

Bovenop de technische correctie uiteraard!

 

Geef een reactie