Elke dag 10.000 voertuigen geflitst? Nu weten we waarom!

Deze week stond het zowat in alle kranten: in 2018 werden er elke dag meer dan 10.000 voertuigen geflitst. Alles samen goed voor bijna 200 miljoen euro aan boetes. Maar wij weten nu hoe het komt!

flits ten onrechte geflitst tielt loppem

In 2018 werden er meer dan 10.000 bestuurders per dag geflitst. Het hoogste cijfer ooit. Volgens Vias ligt dat aan de verhoogde pakkans. Al zou het ook aan iets anders kunnen liggen… Zo bleek vandaag uit verschillende berichten op de facebookpagina van PolCon – Politie Controles waar bestuurder politiecontroles met elkaar delen. Zowel in Loppem als in Tielt wordt er nogal ‘creatief’ omgesprongen met de snelheidslimiet.

In Loppem werden op 19 april tientallen bestuurders geflitst in de Heidelbergstraat ter hoogte van het huisnummer 73. Hoewel daar een limiet geldt van 70 km/u, stond de flitspaal er ingesteld op 50 km/u. Resultaat: tientallen boetes werden ten onrechte verstuurd. De politiezone Het Houtsche erkent de fout, maar vraagt toch om de boete zelf te betwisten via de website van de overheid. Hoeveel bestuurder er ten onrechte geflitst werden, wilde de politie niet kwijt.

Een zelfde geluid bij Politie Regio Tielt. Daar draaide de flitspaal op het kruispunt van de Ringlaan en de Vijfstraat gisteren overuren. Hoewel de toegelaten snelheid er 90 km/u bedraagt, werden heel wat bestuurders ook aan een lagere snelheid geflitst.

Ben je zelf ook (onterecht- geflitst? Bereken je boete en vraag gratis advies aan de chatbot van overtreding.be

 

Al 1 reactie

  1. Van Hullebusch 18 mei 2019

Geef een reactie