Fietser gedagvaard nadat ze agent terechtwijst op verkeersovertreding

Toen Frédérique Vansteenwegen recent naar haar werk fietste, zag ze hoe een politiewagen stilstond op de voorsorteerstrook voor fietsers. Ze besloot de politieagent daarop te wijzen… en mocht zich plots zelf gaan verweren op de rechtbank.

Op 28 augustus zag Frédérique Vansteenwegen hoe een politiewagen stilstond op de voorsorteerstrook voor fietsers in de buurt van het drukke Wayezplein. Toen ze de politieagent van de zone Zuid daarover aansprak, was die daar absoluut niet van gediend. Hij slingerde haar allerlei verwijten naar het hoofd en besliste de fietser zelfs te achtervolgen.

Toen Frédérique enkele straten verder stopte voor het rode licht, zag de politieagent zijn kans schoon. “Door het rood gereden”, klonk het, een overtreding van de derde graad. Frederique geeft toe dat ze met haar voorband letterlijk één centimeter op de stopstreep stond. Dat was voldoende voor de agent. Als er een stopstreep is, moeten je bij rood licht immers stoppen vóór de stopstreep, en niet erop.

Deze week al kreeg de fietser een dagvaarding in de bus. Het is niet duidelijk wanneer de dame precies voor de rechtbank moet komen.

 

Al 1 reactie

  1. Jean-pierre Janssens 24 september 2019

Geef een reactie