Bewezen: te traag rijden is levensgevaarlijk!

We wisten het al langer, maar het is nu ook bewezen: traagrijders zijn niet alleen strontvervelend, ze vormen bovendien ook nog eens een gevaar op de weg. 

traag rijden oud

We wisten het al langer, maar het is nu ook bewezen: traagrijders zijn niet alleen strontvervelend, ze vormen bovendien ook nog eens een gevaar op de weg.

Althans, dat blijkt toch uit cijfers van het Engelse Ministerie van transport. Vorig jaar vielen er in Engeland maar liefst 2 doden, 26 ernstig gewonden en  132 lichtgewonden door traagrijders. Dat aantal neemt trouwens jaar na jaar toe.

Een typisch gevaar ontstaat wanneer iemand te traag invoegt op de snelweg, op de rijstrook waar zich ook de meeste vrachtwagens bevinden. Maar traag rijden lokt ook ander gevaarlijk rijgedrag uit, zoals onverantwoord inhalen en verkeersagressie.

Boete?

Nochtans staat in het Verenigd Koninkrijk niet alleen de maximum, maar ook de minimumsnelheid overal aangegeven. Wie te traag rijdt, riskeert ook een boete van 100 pond.

Ook in België kun je trouwens een boete krijgen voor te traag rijden. Al werden er in heel 2019 maar 650 PV’s opgesteld voor bestuurders die te traag rijden. In héél België! Hoeveel doden en gewonden traagrijders in België veroorzaken, wordt voorlopig in België nog niet bijgehouden.

 

 

 

Geef een reactie