Gedaan met de papieren verkeersboetes

Wie nog eens geflitst wordt, hoeft niet meer bang te wachten op de postbode. De verkeersboetes komen voortaan rechtstreeks toe in de zogenaamde e-box. 

Wie nog eens geflitst wordt, hoeft niet meer bang te wachten op de postbode. Vanaf woensdag 29 januari 2020 komen alle verkeersboetes rechtstreeks toe in de zogenaamde e-box, dat is de online postbus van de overheid.

Om de burgers te laten wennen aan het nieuwe systeem, komt er wel nog een overgangsregime. Gedurende een korte tijd krijg je je boete nog op de twee manieren: op papier én elektronisch.

Maar wie de eBox nu al gebruikt, krijgt geen papieren versie meer. Die moet het voortaan enkel stellen met de elektronische versie.

Ook wie zijn elektronische boete niet op tijd betaalt, krijgt nog een papieren herinnering. Maar de bedoeling van de overheid is duidelijk: nog minder papier en nog meer elektronische communicatie.

Problemen, problemen…

De overheid kiest dus resoluut voor de ebox voor alle communicatie. Nochtans is dat systeem niet onbespoken. De start van het platform ging gepaard met allerhande fouten. Zo werd het systeem bij de lancering meteen geplaagd door een panne en door een veiligheidsprobleem dat al een jaar bekend was.

Die problemen zouden nu van de baan zijn.

Waarschuwing

Tot slot waarschuwt de FOD Justitie nog maar eens dat ze nooit een boete zal versturen naar je persoonlijke emailadres. Enkel de eBox wordt daarvoor gebruikt. Boetes die rechtstreeks in je mailbox terechtkomen, mag je dus klasseren als fake.

 

Vragen over je boete? Stel ze gratis aan de juristen van overtreding.be

 

Al 1 reactie

  1. jan dorekens 29 januari 2020

Geef een reactie