Politie stopt met flitsen door corona-virus

De kersverse procureur van West-Vlaanderen vraagt dat de politie voorlopig stopt met flitsen. Door het corona-virus kan het parket de PV’s niet meer verwerken.

Hij is nog maar net 2 maanden in dienst als procureur van West-Vlaanderen! Maar hij laat al meteen van zich horen. Procureur Filiep Jodts vraagt dat de politie stopt met flitsen. Omdat het parket de toevloed aan PV’s niet kan verwerken.

Op normale dagen draait het parket West-Vlaanderen al op maximale capaciteit. Door het corona-virus zijn echter heel wat bedienden thuisgebleven. Dat is bij het parket nauwelijks anders. Dus kan het de stroom aan dagelijkse PV’s niet meer de baas.

Daarom vraagt Jodts de politie om alvast de vaste flitspalen uit te schakelen en ook de geplande controles uit te stellen. Ook wie een rijverbod kreeg opgelegd, mag van Jodts wat langer blijven rondrijden.

Maar voor bestuurders met een zware voet heeft Jodts een belangrijke boodschap. West-Vlaanderen wordt niet het wilde westen. Sommige flitspalen zullen nog altijd blijven flitsen. Al weet de burger niet de welke.

 

Bron

https://www.auto55.be/nieuws/32482-west-vlaanderen-stopt-met-flitsen-door-coronacrisis

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/minder-snelheidscontroles-door-coronacrisis~a623284e/

https://www.focus-wtv.be/nieuws/stel-politiecontroles-even-uit-vraagt-procureur-jodts

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200316_04891416

 

 

Geef een reactie