Waze en coyote melden geen flitscontroles meer!

Door de corona-crisis is er tot 50 % minder verkeer op de baan. Maar dat betekent nog niet dat er ook minder geflitst wordt. Alleen worden die controles niet meer verklapt in Waze, TomTom of Coyote.

telegram app

Corona is in het land! Om de verspreiding van het virus tegen te gaan roept de overheid iedereen op om zoveel mogelijk thuis te blijven. Ook de Nederlandse grens oversteken is niet langer toegestaan, behalve voor vitale verplaatsingen.

En die maatregelen zijn ook te merken in het verkeer. De voorbij weken is het aantal auto’s op de weg met de helft gedaald.

Minder wagens, dat betekent ook minder politiecontroles, zou je denken? Maar niet is minder waar! In de eerste plaats wordt er nog altijd duchtig geflitst, zeker nu blijkt dat we door de corona-crisis ook harder gaan rijden.

Daarnaast controleert de politie ook volop op nutteloze verplaatsingen, vaak met boetes tot gevolg. En aan de grens wordt het aantal controles opgevoerd, soms zelfs op basis van foute informatie.

Maar op je vertrouwde verkeersapp zal je die controles niet vinden. Bekende apps als Waze en Coyote melden immers geen enkele controle meer. Daaronder vallen ook flitscontroles.

Wie wilt weten waar de politie, staat te flitsen, kan gelukkig wel nog terecht bij PolCon-Politie Controles. Op de facebookpagina of de Telegram-app vind je – nog altijd – waar de politie staat te controleren.

Is dat niet onethisch, vroegen wij ons af? “Nee, dat vinden we niet”, klinkt het bij PolCon. “We hebben ons deze vraag al vaker gesteld. We zijn ervan overtuigd dat het melden van controles bijdraagt aan bewustwording én preventie. Dat heeft de politie in het verleden ook al vaak bevestigd. We zien niet in waarom dat nu anders zou zijn. Door te zeggen waar de politie staat te controleren, overtuigen we mensen ook om #inhunkot te blijven. Dat standpunt nu plots gaan veranderen, zou pas onoprecht zijn!”

6 Reacties

  1. Stephan De Visscher 27 maart 2020
    • vnmrgn 27 maart 2020
  2. Paske 27 maart 2020
  3. Anti Paniek 28 maart 2020
    • vnmrgn 28 maart 2020
  4. Kapitein Zeppos 2 april 2020

Geef een reactie