Hier verdwijnen vanaf vandaag de tolerantiemarges voor flitsboetes

Vanaf vandaag verdwijnen de tolerantiemarges op 7 verschillende plaatsen op de snelweg in België. Dit is de lijst!

Bestuurders met een zware voet letten voortaan maar beter op, vanaf vandaag verdwijnen de tolerantiemarges op 7 plaatsen op de Belgische snelwegen. Minister van Justitie Van Quickenborne verwacht tot 5 keer meer boetes.

De koerswijziging was een tijd geleden al aangekondigd. Om de pakkans te verhogen wilde de minister een einde maken aan de plaatselijke quota en tolerantiemarges. Hij wilde ook dat de flitspalen ’s nachts niet meer werden uitgeschakeld.

Vandaag is het dan zover, bij wijze van proef worden de plaatselijke marges afgeschaft op 7 verschillende plaatsen. In Vlaanderen gaat het om de de volgende snelwegen:

  • E19: Craeybeckxtunnel richting Brussel
  • E314: Lummen-Halen in de richting van Leuven

In Wallonië gaat hey om de volgende locaties:

  • E42: Fleurus – Jemeppe-s-Sambre in de richting van Namen
  • E19: Seneffe – La Louvière in de richting van Bergen
  • E42: Bernissart – Péruwelz in de richting van Doornik
  • E420: Charleroi – Pont-à-Celles in de richting van Nijvel
  • E411: Assesse – La Bruyère in de richting van Brussel

Hier krijg je dus een boete zodra je meer dan 6 % te snel rijdt: vanaf 107 km/u op plaatsen waar je 100 mag of vanaf 129 km/u waar je 120 mag. Je leest het goed! Enkel de tolerantiemarge verdwijnt. De technische correctie van 6 % is wettelijk geregeld en blijft gewoon bestaan. Maar daarmee is niet alles gezegd. Want niet alleen de pakkans wordt verhoogd. Wie effectief betrapt wordt, riskeert ook meteen een hogere boete door de nieuwe administratieve toeslag.

Geflitst? Vragen over je verkeersboete? Stel ze via onze chatbot of rechtstreeks via mail.

Geef een reactie