Flitsflik niet zo blij dat hij zelf gefotografeerd wordt

Deze flitsflik is niet zo blij dat hij gefotografeerd wordt. Wat vind je van zijn reactie?

flitsflik boos controle foto

Grappig momentje gisteren op de facebookpagina van PolCon – Politie Controles, waar bestuurders politiecontroles met elkaar delen.

Rond 17u postte een lid van de pagina de bovenstaande foto in PolCon Antwerpen. Op de foto staat een politieagent – in een witte anonieme auto – die de wacht houdt over zijn mobiele flitscamera. Onder de foto schreef de poster: ‘Flitser in de wenigerstraat ter hoogte van de bakker richting frans beirenslaan‘.

De agent in kwestie was daar duidelijk niet mee opgezet. Hij postte prompt een foto van de woning van waaruit hij dacht dat de foto werd genomen, vergezeld van de tekst: ‘stiekeme fototrekker aan de overkant‘.

May be an image of outdoors and brick wall

Dat er onder de ‘fans’ ook heel wat politieagenten zitten, weten ze bij PolCon al langer. Maar voorlopig gaan ze daar niks aan doen. “In de eerste plaats is het perfect legaal om politiecontroles te posten”, klinkt het “zolang er maar niemand herkenbaar in beeld is. We hoeven onze activiteiten dus niet te verstoppen.”

“Bovendien hebben we ook geen zin om politieagenten te gaan weren. Op het einde van de dag zijn dat ook mensen die van het werk weer naar huis rijden. En dan graag weten waar er wordt geflitst.”

Geef een reactie