Borden die waarschuwen voor trajectcontrole verdwijnen

Wie langs de Vlaamse wegen rijdt, zal ze wel al zijn tegengekomen: de verkeersborden die waarschuwen voor een trajectcontrole. Die borden worden nu op verschillende weggehaald. Gedaan met sensibiliseren? Of toch ook goed voor de staatskas?

trajectcontrole

Foto: Wim Kempenaers

Volgens de Vlaamse regering Jambon (N-VA) is er de laatste jaren een wildgroei ontstaan aan verkeersborden. Daarom moesten er een aantal verkeersborden verdwijnen. En de keuze valt nu op de borden die een trajectcontrole aankondigen. Tegelijkertijd wil de Vlaamse Regering ook een mentaliteitswijziging op gang brengen.

Maar die uitleg vindt niet iedereen even overtuigend. De burgemeester van Glabbeek aanvaardt niet dat er ‘in het geniep’ wordt gecontroleerd en spreekt van Big Brother-toestanden. De gemeente zal ook zelf nieuwe borden plaatsen die de trajectcontrole aankondigen.

Intussen heeft zijn collega-burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw Jan Desmeth (N-VA) ook laten weten dat hij zelf borden zal plaatsen voor de trajectcontroles in zijn gemeente. “Meer nog, we gaan opvallende oranje borden plaatsen”, zegt hij op Facebook.

 

 

Geef een reactie