Groen wil nog maximum 100 km/u op de snelweg!

Groen wil de maximumsnelheid op de snelwegen verlagen naar 100 km/u. Dat zou niet alleen goed zijn voor het milieu maar ook een hoop ongevallen voorkomen.

Het voorstel kwam van Stijn Bex, Vlaams Parlementslid voor Groen en zoon van. Door de maximumsnelheid te verlagen van 120 naar 100 km/u zouden we met zijn allen zo’n 0,7 tot 1,5 liter brandstof per 100 kilometer besparen. Dat is volgens de Brusselaar goed voor alles en iedereen, behalve voor Putin.

Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters was snel om te counteren. De Open-VLD-politica wil – naast de oorlog in Oekraïne – vooral geen oorlog tegen de auto beginnen. Ook N-VA en CD&V waren tegen. Tot grote frustratie van de groene Brusselaar, die dan maar zijn gram probeerde te halen op Twitter.

 

 

Geef een reactie